Dziuwecz z różnych warzyw
28 stycznia 2009, 22:02
Do tej pljeskavicy polecam jeszcze ten przepis ciekawy i smaczny.
Składniki: 1 kg wieprzowiny, 0,1 litra śmietany, 0,05 litra bulionu, 10 dag smalcu, 1/2 kg cebuli, 1/2 kg fasolki szparagowej, 1/2 kg ziemniaków, 1/2 kg pomidorów, 4 papryki czerwone, natka pietruszki, pieprz, sól
Wykonanie: Cebulę, ziemniaki i pomidory pokroić w plasterki, fasolkę pokroić na średnie kawałki, a paprykę w słupki. Na gorącym tłuszczu podsmażyć cebulę i dodać do niej pozostałe warzywa, wszystko podsmażyć i dodać pokrojone na małe kawałki mięso. Doprawić solą, pieprzem i natką pietruszki, wymieszać. Masę wyłożyć do emaliowanego naczynia, zalać bulionem, dusić do miękkości, podawać ze śmietaną.
Czas: godzinę
Ilość: 4
Dodaj komentarz