Hiszpańska tortilla
03 kwietnia 2009, 16:21
Bardzo smaczna zapiekanka, nadaje się nawet na przyjęcia, podzielna i dla młodzieży jak znalazł. Swojskiej roboty, zdrowa, polecam.
Składniki:4 ziemniaki, cebula, oliwa z oliwek, 8 jajek, 10 dag tuńczyka w oleju, sól, pieprz.
Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, a cebulę w kostkę, usmażyć na oliwie. Jajka roztrzepać, dodać odcedzonego tuńczyka, przyprawić do smaku. Usmażone ziemniaki i cebulę odcedzić, patelnię wymyć, osuszyć. Do jajek dodać ziemniaki z cebulą, wymieszać, Wlać na rozgrzaną patelnię. Usmażyć na małym ogniu. Przewracać za pomocą talerza tortillę i smażyć z drugiej strony.
Czas: 30 minut
Ilość: 4
Dodaj komentarz