Wołowina w warzywach
22 maja 2009, 11:29
Wołowina jest trochę twardsza niż wieprzowina, ale jeśli jest dobrze doprawiona to jest smaczna.
Składniki: 1 kg wołowiny, 1/2 główki kapusty, duża marchewka, pietruszka, seler, 2 cebule, szklanka bulionu, ząbek czosnku, sól, pieprz, papryka, oliwa, natka pietruszki.
Wykonanie: Mięso pokroić w kostkę, smażyć. W garnku na łyżce oliwy zeszklić cebulę i dodać mięso.Przyprawić, dodać rozgnieciony czosnek,, podlać bulionem i dusić 45 minut. Poszatkować kapustę, warzywa zetrzeć na tarce. Do mięsa dodać kapustę, a kiedy zmięknie pozostałe warzywa i dusić 30 minut, doprawić do smaku, posypać natką.
Czas: 75 minut
Ilość: 4
Dodaj komentarz