Ziemniaki po cabańsku
15 maja 2009, 11:06
Ziemniaki takie pasyją do większości dodatków mięsnych, a nawet z kefirkiem czy maślanką same, polecamspróbować, super..
Składniki: 3 kg ziemniaków, 3 cebule, 4 marchewki, duży kawałek wędzonego boczku, 2 kiełbasy, 3 liście kapusty, natka pietruszki, koperek, pieprz, sól.
Wykonanie: Warzywa obrane umyć. Garnek żeliwny wyłożyć boczkiem. Warstwami ułożyć pokrojone w ósemki lub grube plastry ziemniaki, pokrojoną w krążki cebulę i plastry marchewki oraz kiełbasę. Każdą warstwę posolić, popieprzyć i posypać zieleniną. Na wierzhu powinny być ziemniaki i liście kapusty. Przykryć pergaminem i darnią. Piec do miękkości.
Czas: 60 minut
Ilość: 4
Dodaj komentarz