Archiwum 22 maja 2009


Wołowina w warzywach
Autor: ania121982
22 maja 2009, 11:29

Wołowina jest trochę twardsza niż wieprzowina, ale jeśli jest dobrze doprawiona to jest smaczna.

Składniki: 1 kg wołowiny, 1/2 główki kapusty, duża marchewka, pietruszka, seler, 2 cebule, szklanka bulionu, ząbek czosnku, sól, pieprz, papryka, oliwa, natka pietruszki.

Wykonanie: Mięso pokroić w kostkę, smażyć. W garnku na łyżce oliwy zeszklić cebulę i dodać mięso.Przyprawić, dodać rozgnieciony czosnek,, podlać bulionem i dusić 45 minut. Poszatkować kapustę, warzywa zetrzeć na tarce. Do mięsa dodać kapustę, a kiedy zmięknie pozostałe warzywa i dusić 30 minut, doprawić do smaku, posypać natką.

Czas: 75 minut

Ilość: 4